demontaż wyłączniak świateł drogowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maly
    Classic
    • 2006
    • 9

Jak masz wpis w dowodzie, ze jest to wesja ciezarowa to jezdzic musisz, chyba ze chcesz sie pozbyc dowodu, a stary wlasciciel byl odwazny i tyle

Jak kratki nie potrzebujesz, a jeszcze nie zarejestrowales auta, to go odciezarowic trzeba i po sprawie, bo tak to 2x dowod rejestracyjny trzeba robic.

Jak kratka Ci nie przeszkadza to wywal ta blache w srodku i mozna wozic dlugie przedmioty, ja mam i nie narzekam, przynajmniej pies nie skacze mi po glowie, tylko siedzi spokojnie w bagazniku
    Obecnie:
    Octavia II 1.4 TSI Mint - służbówka :-)
    Była:
    Octavia I 1.6 Tour Ice Plus
    Dzika jazda bez trzymanki
  • Paweł
    Drive
    • 2005
    • 84

Czy ktoś z forumowiczów wie czy można i jak zdemontować włącznik świateł. W tej samej ramce jest pokrętło od podświetlenia zegarów i regulacji reflektorów. Wdusiłem to do środka i nijak nie wiem jak sie do tego dobrać. Nie chcę nic robić na siłę, a delikatnie ramka wychodzi tylko w połowie.
    No i się doczekałem, VectraC, 5dr, 1.9, 150KM

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

To sa swiatla mijania, drogowe(dlugie) to sa w kierownicy IHMO

Naciskasz do srodka, wcisniety przekrecasz o jakies 5' w prawo i wtedy jak juz przekrecisz to on tak zostanie. Wtedy trzeba pociagnac do siebie.

A rozebrac sam wlacznik, to nie wiem co potrzebujesz, bo tez moge opisac i wrzucic jakies foto jakby co :wink:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Paweł
        Drive
        • 2005
        • 84

Nie chodzi mi o wyjęcie całej ramki z wyłącznikiem, żeby zamontowac w niej te pokretła co wdusiłe do srodka

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Czyli wpadly Ci do srodka, te dwa pokretla do regulacji swiatel i natezenie oswietlenia??

To chyba najlatwiej bedzie odkrecic od spodu ta oslone nad pedalami, potrzebny torx, a potem wykonac taka dziwna figura swoim cialem i odlaczyc je od wnetrza, a potem przepchnac spowrotem kabelki na zewnatrz i wlozyc prawidlowo.

No chyba, ze trzeba jeszcze cos innego zrobic.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Pulse
            Rider
            • 2006
            • 461

moze chodzi Ci o to? http://skodaczesci.pl/porady/?grp=2
            :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• lyzy 110
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2004
              • 237

Zamieszczone przez Paweł
              Nie chodzi mi o wyjęcie całej ramki z wyłącznikiem, żeby zamontowac w niej te pokretła co wdusiłe do srodka
              czyli chcesz wyjąc całą ramkę to musisz czymś podważyć ta ramka ma po bokach zatrzaski najlepiej wyjąć przełącznik a następnie delikatnie śrubokretem z lewej strony (od tej okrągłóej dziurki :P ) delikatnier podważyc powinno ładnie wyskoczyc sam kilkarazy już to wyjmowałem i za każdym razem bez problemu :szeroki_usmiech
              była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• Paweł
                Drive
                • 2005
                • 84

No to teraz deo dzieła. Dam znać jak mi poszlo :lol:

Komentarz

• aciu
                  Rider
                  • 2005
                  • 685

jeśli dobrze pamiętam(bo nie chce mi się do garażu lecieć) to z tego co piszesz :
                  Zamieszczone przez Paweł
                  Wdusiłem to do środka i nijak nie wiem jak sie do tego dobrać
                  naprawic to co narobiłeś będzie trudno, ponieważ te pokrętła są montowane od przodu czyli jak je wdusiłeś to coś się wyłamało. Poczekamy co napiszesz???

Komentarz

• Paweł
                    Drive
                    • 2005
                    • 84

Na szczęście nic się nie wyłamało. Po prostu w moim egzemplarzu co rusz jakieś gówna wychodzą. Wydaje mi się, że to jest niechlujstwo montażu. Już pisałem o różnych duperelach.
                    Ale wogóle to jest cool, zwłascza jak zrezygnowałem z usług ASO i tu nie podam nazwy bo mi ich żal, totalna niekompetencja albo olewanie i naciaganie klienta. Jak ktoś ciekaw to prosze na priv.

[ Dodano: Sob 15 Kwi, 06 13:15 ]
                    I jeszcze buźka

[ Dodano: Sob 15 Kwi, 06 13:16 ]
                    Dziękuje wszystkim za pomoc.

Komentarz

Pracuję...